LLZ GP
Du är här: Hem » Aktuellt » 2015 » 4 » 19 » Besök på Aeroseum och Ostindiefararen Götheborg

Besök på Aeroseum och Ostindiefararen Götheborg

Axamo-veteranernas resa till Aeroseum och Ostindiefararen Götheborg samlade ett 30-tal deltagare. Samling vid Axamo Airport i ett härligt vårväder för vidare transport med buss till Göteborg. Efter ca 1.5 timmes resa var det dags för fikapaus.

 Goteborg 1

 Fikapaus vid Grandalen.

 

Därefter forsatte resan till Aeroseum, där vi blev mottagna av en guide som visade oss runt. Museet är beläget ca 30m under mark i en f.d. militär hangar vid Göteborg City Airport (f.d. Säve flygplats). Hangaren består av ett bergrum på ca 22000 m².

Goteborg 2Aeroseum 1

Aeroseum 3Aeroseum 4

Aeroseum 7Aeroseum 8

Aeroseum 9Aeroseum 10

Aeroseum 11Aeroseum 12

 

Efter rundturen var det dags för lunch som intogs vid Torslanda Golfklubb. Därefter forsatt transport till Eriksberg och besök på Ostindiefararen Götheborg. Efter en kort presentation gick vi ombord på fartyget och blev guidade runt av Ronja och Jessika.

 Gotheborg 1Gotheborg 2

Gotheborg 3Gotheborg 4

Gotheborg 5Gotheborg 6

Gotheborg 7Gotheborg 8

Efter två mycket intressanta upplevelser var det åter dags för hemfärd.

Jag tackar styrelsen för ett mycket väl genomfört arrangemang, som var mycket uppskattat av mig och alla deltagarna.