Du är här: Hem » Aktiviteter » 2020

 

Bangolf torsdag 5 november 14.00

Den 5 november kl.14.00 kör vi vår första bangolfrunda inomhus.

Bangolf bild

Lokalens adress är S:t Göransvägen 31 på Rosenlund i Jönköping.

Det kostar 60 kr/person att spela. Det finns möjlighet att köpa fika.

Du är varmt välkommen.

Promenad, grill och Fika!

SpångSpång_1

I ett strålande höstväder var vi ett gäng som njöt av en 5 km:s promenad på Dumme Mosse.

GrillplatsGrillplats_1

Försöket med engångsgrill blev inte så bra. Grillplatsen är väl utrustad så vi tände en eld på gammalt invant vis, efter lite rök så var elden igång och grillningen påbörjades.

Grillplats_2Grillplats_3

Grillplats_4

 Hemfärd

Sista km gick i sakta mak genom skogen, Gerd funderar på nästa aktivitet.

Vi kommer troligtvis att spela inomhus bangolf på Rosenlund torsdag 5 november. Mer informationen kommer.

 

Promenad Dumme mosse torsdag 15 okt

Inbjudan 201015

Bouleträff den 1 oktober.

Den "fösta tossdan" i oktober träffades ett gäng spelsugna medlemmar i Hovslätt för att testa sina färdigheter i klotkastning. Vi besökte den trevliga anläggningen med det fyndiga namnet "I-stan-Boule". Vi blev väl mottagna och fick lite råd och tips hur spelet går till. Somliga hade, av resultaten att döma, provat på tidigare, medan några av oss försökte skylla på orutin.

SpelPaus

 

Det var med stort engagemang som de fyra lagen intog de två banorna och det blev många glada skratt och en och annan mild svordom. 

Krattning 

Även om alla gjorde sitt yttersta så tyckte jag mig höra att "Det viktigaste är inte att vinna …utan att vi får kaffe efteråt".

Fika

Och en välförtjänt  fikastund med trevligt umgänge blev det också.

 

Vi som var med fick nog alla blodad tand och Gerd lovade återkomma med inbjudningar till fler trevliga arrangemang framöver. Missa inte det!

Inbjudan till boule torsdag 1 oktober

Inbjudan Boule 201001 

Du är välkommen till Boule med fika torsdagen 1 oktober kl 14.00 till

I´Stan Boule Barrsätravägen 22 i Hovslätt.

Pris 60:- inkl. fika.

 

Minigolfen avgjord

Vi var några stycken som möttes upp i ett strålande väder på Liljeholmsparkens bangolf.

Lag ALag B

Banorna studerades noga, ska jag valla eller slå rakt. Hur är det med lutningen. Behöver man ta hänsyn till medvindskomposanten. Det fanns fler ideer än deltagare. Det utstöttes en del ord som inte är lämliga att publicera men det var en glad atmosfär.

Herman långhålPutt

Gerd utslag

Till slut kunde vi gratulera Gerd Starby som ohotad vann damklassen.

Nga utslagNga puttar

På herrsidan var det betydligt tuffare det blev dött lopp mellan Leif Höglund och Lars Willman.

Vilande spelareHerman räknar

Vi gratulerar segrarna. Efter rundan så blev det fika i solskenet.

 

Inbjudan till bangolf

I dessa covid-19 tider så träffas vi i Liljeholmsparken för bangolf, mingel och fika, allt utomhus.

Inb Bangolf 200908

Jönköpingsflygets Intresseförenings Föreningsstämma

26 augusti 2020

 

Årets föreningsstämma var planerad till den 19 mars. Men så kom Corona-pandemin och ställde till det…..

Under sommaren bestämde styrelsen att, trots allt genomföra ett fysiskt möte som var "Corona-säkrat". Planen var att genomföra den utomhus, men så kom vädret och ställde till det……

Trots att vi fick hålla oss inomhus så blev det 19 deltagare, men det var gott om utrymme i Utsikten.

Deltagare

Vår ovärderlige sekreterare hade förberett ett digert material som gjorde att mötesordföranden Peter Hallberg kunde hålla ett högt tempo.

Vi hälsar våra nya suppleanter Stefan Karlsson och Lars Johansson välkomna i styrelsen. Stefan har verkat på flygplatsen i många år och senast fungerat som teknisk chef. "Lasse i byn" är för många en känd profil både från sina år i flygklubben och som "armé-flygare".

Protokoll Föreningsstämma 200824

 

Rony 

Efter stämman fick vi aktuell och uppskattad flygplatsinformation av VD Rony Forsberg som gav en bild av flygets läge såväl internationellt, nationellt och lokalt.

Trots allt elände och utmaningar i branschen målades en hoppfull och positiv bild upp för Jönköping Airport som har många spännande projekt på gång.

Patrik Hagberg, teknisk chef, visade en presentation över hur det nya driftområdet vuxit fram. Med denna investering som tas i drift i veckan får man en säkrare och mer effektiv arbetssituation.

Det blev tillfälle till många frågor från mötesdeltagarna.

 Herman

Ordförande Herman Larsson informerade om vad som hänt hittills i år och styrelsens arbete under 2020. Bland annat satsas det på att kunna utveckla digitala lösningar och distansmöten.

Pandemi-situationen gör att det är svårt att planera för några fysiska medlemsträffar framöver. Dock siktar vi på ett traditionellt Julmingel den 10 december. 

 

Sommarhälsning från vår ordförande.

Hej kära medlemmar

Nu har vi redan passerat midsommar detta märkliga år då världen förändrats mer än väl någon kunnat föreställa sig. Vi får innerligt hoppas att vi går mot ljusare tider, även om dagarna nu blir kortare igen. Det verkar ju finnas hopp om att virustoppen är nådd, även om det inte är över.

Vi hoppas också att ni alla har klarat er undan viruset och ändå kan leva ett någorlunda behagligt liv och njuta av den svenska sommaren.

Som ni märkt så har ju även denna pandemi drabbat föreningslivet och inte minst i vår verksamhet, då många av våra medlemmar uppnått mogen ålder och därmed klassas som riskgrupp.

För Jönköpingsflygets Intresseförening har det inneburit att vi inte kunnat genomföra några fysiska möten eller aktiviteter sedan styrelse- och "grävlingsmöte" den 11 februari. Det innebär i och för sig inte att arbetet legat helt nere. Bland annat förekom mycket kontakter med anledning av problemen kring den inställda Berlinresan, som vi berättat om i tidigare mail.

Styrelsen har fått bli digital och två telefonmöten har genomförts där samtliga varit uppkopplade. Det senaste mötet hölls före midsommar och det som vanligt välskrivna protokollet från vår sekreterare bifogas. Där finns aktuell lägesinformation både från föreningen och Jönköping Airport.

Värt att nämna är att vi inte hört något om krav från Scandic i Tyskland sedan vårt besked att inte betala avbokningsavgift som skickades den 8 april. (På deras hemsida ser det ut som att de öppnat upp för bokningar igen).

När det gäller kommande aktiviteterså är det givetvis svårt att veta vad som gäller framöver. Vi planerar dock med att försöka genomföra den uppskjutna föreningsstämmansom ett fysiskt möte. Givetvis kommer vi att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och tänker oss att kunna hålla stämman utomhus på flygplatsområdet för att sedan få en visning av det nya driftområdet som nu är på plats. Givetvis förutsatt att vädret - och myndigheterna tillåter.
Planerad tid är kl 10.00 onsdagen den 26 augusti.

Kallelse till stämman kommer att skickas ut efter vårt styrelsemöte den 4 augusti

Vi hoppas också kunna genomföradet traditionella Julminglet torsdagen den 10e december(Nobeldagen) .

Även våra vänner i Svensk Flyghistorisk Förening har ett par intressanta aktiviteter vars genomförande styrs av pandemi-utvecklingen. Vi bevakar och återkommer.

Vill du följa vad som händer på flygplatsen så vill vi slå ett slag för nyhetsbrevet från Jönköping Airport. Logga in på hemsidan för anmälan.

https://jonkopingairport.se/

 

JÖNKÖPINGSFLYGETS INTRESSEFÖRENING

bjuder in till

FÖRENINGSSTÄMMA 2020

Jönköping Airport 26 augusti klockan 10.00

 

Coronapandemin påverkar oss alla och inte minst gäller det föreningslivet.

Det har blivit svårt att både planera och genomföra de aktiviteter vi tänkt oss. Bland annat fick den planerade Föreningsstämman den 19 mars ställas in.

Pandemin är säkert långt ifrån över och vi värnar om att leva upp till Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Efter moget övervägande har dock styrelsen kommit fram till att försöka genomföra stämman som ett "fysiskt" möte, såsom nämndes i sommarhälsningen som skickades ut före midsommar.

Givetvis är det upp till var och en att ta ställning till sitt deltagande och vi måste reservera oss för eventuella ändringar, men vi planerar så här:

- Samling klockan 10.00 vid entrén till terminalen (Parkera på korttidsparkeringen och tryck för biljett)

- Föreningsstämman avhålls inne på flygplatsområdet (utomhus) därefter får vi en uppdatering från flygplatsledningen och förhoppningsvis kan vi göra en rundvandring på det nya driftområdet som färdigställs i samma vecka.

Anmälan till Gerd senast 23 augusti.      E-post: ggi.starby@gmail.com

Ett tips : Restaurang Air Inn är öppen för den som önskar avsluta med lunch

 

Jönköpingsflygets Intresseförenings föreningsstämma skjuts upp med tanke på Covid-19 viruset.

Den gamla styrelsen kommer att arbeta som interimstyrelse tills vidare.

 

19 mars Jönköpingsflygets Intresseförenings föreningsstämma.

Föredrag av Hasse (med s) Sandström från Habo.
Temat är Flyg och flyghistoria i ord och bild. Jönköping Airport klockan 18.30
(SFF medlemmar välkomna klockan 19.00 efter stämman)
Dagordning och verksamhetsberättelse.

Anmälan till Gerd. E-post: ggi.starby@gmail.com

 

Om du känner att du själv eller någon annan vill medverka i styrelsearbetet så kontakta valberedningen genom Anders Jansson: anders.m500.janson@hotmail.com

 

Berlinresa inställd på grund av Covid-19 viruset.

 

Berlinresa 2020

Efter förra årets lyckade Danmarksturné satsar Jönköpingsflygets intresseförening nu på en bussresa till Berlin i april 2020.

Det blir ett intressant upplägg med besök på bl.a. Tekniska museet och Motormuseet i Berlin.  Är du intresserad av att följa med?

Den intresseanmälan vi skickat ut var endast till för att kolla hur många som ville följa med på resan.

Därför måste du som anmält dig intresserad göra en definitiv anmälan och det gör du genom att anmäla dig/er till mig igen.

Bussen kan ta 50 personer. Det är 41 personer som meddelat sitt intresse för resan.

Vi kommer att ta in anmälningarna i datumordning. Så det kommer att bli "först till kvarn" som gäller.

Anmälan Berlin 2020.

 

Studiebesök på IKEA 19 februari

Ikea_3
 

Den 19 februari samlades en grupp på 20 personer (max antal för besöket) på ett av IKEAs tre lager på Torsvik.

Där togs vi emot av Vanja Nilsson ( medlem i föreningen och tidigare anställd på Jönköping Airport ) och hennes två kollegor Santiago och Suhaib.

Vanja gjorde en intressant presentation av IKEA där vi bland annat fick ta del av historien, IKEA-andan, hållbarhetsarbetet, och personalpolitiken som innebär bland annat mångfald och jämställdhet.

Ikea_4

Därefter fick vi en ingående information om verksamheten vid Torsviksanläggningen.
Det är verkligen imponerande volymer och logistik som hanteras i den 400 meter långa och 150 meter breda CDC-byggnaden.

Som framgår av bilden så finns, förutom CDC-delen som sköter utskick till kund som vi besökte, två stora anläggningar ytterligare på Torsvik. Nämligen den stora DC-delen som levererar till varuhus i Norden och en avdelning för mindre försändelser via post.

Efter en god fika så fick vi en lång och mycket intressant rundvandring där vi fick följa det dagliga arbetet som sker i treskift 362 dagar (och nätter)  per år.

Ikea_1Ikea_2

Under rundvandringen skulle vi ha på oss reflexväst och skyddskor. Att ta på skyddskor ledde till en del problem.

 

Stort tack till Vanja och kollegorna som tog emot oss i Jönköpingsflygets Intresseförening denna dag.

 

Några fakta om CDC-verksamheten

  • Ca 750 anställda , 35 % kvinnor, (40 % av all ledningspersonal är kvinnor)
  • 58 000 m2 lageryta.
  • Ca 11 000 artiklar , 7000 plockplatser
  • Ca 60 lastbilar lossas och 30 lastas i 91 portar varje dag.
  • Ca 385 000 paket hanteras varje vecka, varav ca två tredjedelar är köksinredning
     (  2 300 köksleveranser i veckan)

 

19 februari. Studiebesök på IKEA på Torsvik, klockan 13.30

Vi får möjlighet att titta den imponerande lager- och logistikverksamheten på IKEAs nordenlager. Besökarantalet är maximerat till 20 personer så det är först till kvarn som gäller.

Anmälan snarast till Gerd Starby.  E-post: ggi.starby@gmail.com